Levide Gård

 

Pärlemo 4545 Åkerbo fälttävlan 17 maj -08.

 

Välkommen till Levide Gård 

               

Huvudbild på en av våra tackor, juni -08.  
Meny Jan -09 Feb -09 Mars -09 April -09 Maj -09 Juni -09 Juli -09

Inlägg

 

 

2008

2009

~~~~~~~~~~

Start

Nyheter 

Gården

Familjen

Katten

Hästarna

Lammen

Galleri

Länkar

Gästbok

Hitta hit

~~~~~~~~~~

Levide Gård
Näs Levide 166
623 37 Havdhem
info@levidegard.se
0498-29 14 29 (Hem)
0768-24 34 56 (Marika)
070-764 54 30 (Jörgen)

 

 

Första dagen i maj.

~~~~~~~~~~

2009-05-28

Vi har ju fått kanonbra hjälp av Elias här på gården. Han har hunnit med massor. Hästarna går ju ute nu och idag hjälptes vi åt att börja mocka ur permanentbäddarna å så skrubbande han vattenkoppar och krubbor efter det. 5 boxar är klara nu. Gick bra mkt fortare än jag trodde! Han har oxå sett till att de större stenarna i vinterhagen är borta. Skönt, för då minskar skaderisken på hästarna lite iaf när de får ngt tokryck å springer omkring i den hagen. Vi ska oxå plocka lite i grabbarnas vinterhage nu när gräset är så lågt så att man ser var de är. Elias brukar oxå vara den som ser till att 92:an får sin välling när han vill ha.

Elias i gräsklippartagen.

Här slåss han med gräsklipparen som inte alltid vill som vi vill... Men fint blev det iaf.


Från det ena till det andra så blev i lite deppade när vi fick ett brev från Jordbrukverket att vi fick avslag på vår ansökan om stödrätter för EU-bidrag på den delen vi har röjt nyss. Länsstyrelsen har ju varit här å godkänt marken redan men SJV påstår att vår ansökan kom in för sent å då tänker de inte behandla den... Är så typiskt oss, inget flyt alls. Å lite sur blir man för vi visste vilket datum den skulle vara inne å skickade in ansökan i tid. Nåja, man kunde överklaga i Länsrätten å det har vi gjort nu så vi får väl se hur det går... Är ju inte riktigt vårat fel om inte posten funkar som den ska...

De sista 4 tackorna går å kniper minsann. Men juvren blir ju större för varje dag så de kan väl inte knipa hur länge som helst kan man tycka...

Stona är så glada i sin sommarhage så. Tom Kidha har lagt på sig lite runt magen vilket hon behövde. Även Exact i grabbhagen har lagt på lite på magen. Hans första tjejer ska komma nästa fredag (5 juni), det ska bli spännande! Idag var hovis här å skodde om honom. Exact tycker inte att det är helt kul att bli skodd, spec inte fram, så Mårten provade en ny variant med en IKEA pall att sitta på å lägga fötterna i knät på ngt vis. Det var helt OK, tyckte grabben, så stilla har han inte stått någon ggn fram tror jag. Hoppas att det inte var en engångsgrej bara...

Vi var på hoppträning i Havdhem å han är så duktig så. Denna ggn testade han gränserna lite men Carro är så pass duktig så hon kunde hålla sig kvar å rida på igen å reda ut det hela.


Charmknutten!

Han lägger på bästa charmoffensiven å spanar in om det finns några snyggingar i närheten.

Hoppar högt över!

Är högt över hindret ju...

Hoppar högt över!


Här är han väldigt lik en annan jag känner på denna bild.... :-))Gissa vem förstås... :-)) Fler bilder på Exact från denna träning i galleriet...

Nelly tränade ju oxå och fick till några fina språng. För hennes del är det inga hopptävlingar inplanerade på ett tag men lagdressyr nästa helg då det är sista omgången i div 1.

Nelly fin!

Hon kan ju när hon vill!

Nelly fin!

Inga problem här heller. Ett par bilder till i galleriet...

Har förresten lagt upp bilderna från fälttävlan i galleriet...

Nu måste jag i säng, tiden går fort när man har kul... :-))

~~~~~~~~~~

2009-05-26

Undra hur trött man kan vara eg... Har försök skriva här flera nätter i rad nu men jag har nog dåliga tändstickor hemma för hur jag än beter mig så faller ögonlocken ihop... Men nu ska jag göra ett nytt försök! :-))

Ja, söndagens terräng blev inte vad vi hoppats på. Banan var kanonfin å Carro var tokladdad å kände verkligen att det här är inga som helst problem för Nelly. Hinderhöjden var ju trots allt bara på 70 cm... De kom så långt som till hinder nr 2, en klarblå parkbänk. Den tänkte Nelly minsann inte hoppa över!! Å för säkerhetsskull så lägger hon på tvärniten Arne så att Carro seglar av lite snyggt å så är dagen över... Carro slog i knät en aning men det tårar som kom på både henne å mig var mest besvikelsen över dessa stopp som Nelly lägger in lite när hon tycker. Å Nelly själv gick å mumsade gräs i godan ro å tyckte att allt var helt i sin ordning...

Carro & Nelly i Bunge 24 maj -09. Hinder nr 2.

Det var detta hinder som Nelly inte hoppade under själva tävlingsrundan men som hon sedan flög över som ingenting efteråt...

Tur i oturen var ju att Carros tränare Hillevi var tävlingsledare och då på plats. Vi var i desperat behov av ett "pep-talk" och en fråga om vi kunde få reda ut iaf det hindret när vi nu suttit å åkt 2 timmars enkel resa för att komma hit. Dessutom var Nelly sista ekipage för dagen så vi skulle ju inte störa ngn. Det fick vi, å Hillevi följde tom med oss runt. Vi fick börja i vattenhindret som gick utan problem. Hoppade oxå banken upp och ned lika lätt även det. Finns snart bilder i galleriet på alla hinder som ingick i Nellys klass. Fortsatte runt utan problem å bort mot den blå parkbänken. Där blev det stopp igen... Men nu var ju Hillevi med och gav Carro instruktioner och sedan hoppade Nelly så fint så som synes på bilden. Efter det så fick de tom hoppa några av hästklassens mkt högre hinder, utan några som helst problem!! Nelly kan ju!!

Carro & Nelly i Bunge 24 maj -09.

Hillevi peppar, berättar å pekar å sedan är det full fart framåt...

Carro & Nelly i Bunge 24 maj -09.

Det här ingick inte i Nellys klass utan högre upp. Det är som synes inga som helst problem för henne.

Carro & Nelly i Bunge 24 maj -09.

Det finns väldigt välarbetade hinder i Bunge. Detta ingick inte den här helgens tävling men Nelly fick hoppa en del av detta efteråt iaf.

Carro & Nelly i Bunge 24 maj -09.

Här ett annat fräckt hinder som inte heller ingick i Carros klass. Det är 5 st gutebaggar i gröngräset.

Efter Bunge åkte Carro å jag till Max i Visby å tröståt lite. Jisses, vad mätta vi blev! Nåja, det händer inte alltför ofta att vi åker dit å äter som tur är.

När vi kom hem därifrån så hjälptes vi åt att lasta tackor med barn och körde ut dem till sitt bete vid ställverket. Det blir lite allmän förvirring när mammor och barn skall lyckas hitta varandra. Men ett par timmar senare är det så gott som ordning å reda även där. 4 tackor är det nu  kvar som skall lamma.

Elias som är här å hjälper oss över sommaren är jätteduktig å har fått en massa gjort. Vi har plockat sten i vinterhagen, samlat ris i sommarhagen, han har fått bort sandhögen på volten. Det är fortfarande sten å ris kvar men vi är iaf en bit på väg...

Hästarna är nu släppte i sommarhagen men Sippan, Pärlan å Vienna hämtas hem till vinterhagen (som inte har ngt gräs) om nätterna. Är fortfarande lite rädd för att låta de gå därborta på heltid. Pärlan håller vi igång på ett el annat sätt så gott som varje dag nu för att få hennes kroppsform likna ett mer slimmat russ än vad den gör just nu. Känns iofs som ett hopplöst projekt och jag antar att hon skulle behöva stå på luft under sommaren för att gå ned i vikt... :-(( Exact däremot får gärna lägga på sig lite å jag tror nog faktiskt att han oxå gjort det på sista tiden i den gröna hagen. Skönt!

Härom kvällen var Carro å jag ute å red i solnedgången på Vienna & Kidha. Det var toppen mysigt!! Förutom att inte mitt knä tyckte att det var lika mysigt... Men Vienna gick som en klocka, lugnt å fint å i form i både skritt å i trav. Ville då inte bryta detta med att försöka galoppera henne... Kidha var oxå jätteduktig!! Var mkt att titta på men skötte sig kanon. Jobbade stundvis mkt bra i form i både skritt och trav. Kul häst att jobba med!!

Imorse var Elias å jag ute med Pärlan i maratonvagnen å körde ner till havet å galoppade lite. Det var mysigt å blött! Idag har Exact å Nelly varit på hoppträning i Havdhem å jag hade kameran mig för en gång skull. Dessa får jag lägga ut nästa ggn för nu måste jag själv i säng.

Undra när jag ska komma ikapp med det som jag vill lägga upp här... Men jaja... Får försöka beta av lite i taget...

Fick iaf hjälp av grannen att få bort de hemliga tabellerna som gjorde att det var så många extra svarta rader på den här sidan. Supertack för det Cecilia!!

Natti, natti...


~~~~~~~~~~

2009-05-23

Det blir en kortis här idag.

Vi har varit i Havdhems ridhus under dagen och avverkat två av momenten i Carros fälttävlansdebut, dressyren och hoppningen. Dressyren gick bra, hon höjde procenten från 62 till 66 mot förra ggn hon red för samma domare. Det var kul! Hoppningen var oxå klockrent felfri så Carro ligger i topp på samma poäng som ledaren efter denna dag. Att hon ligger tvåa ändå beror på vissa poäng i dressyren som avgör placeringen inbördes om totalpoängen är lika för övrigt. Nu är det spännande inför morgondagen då terrängen är okänd för oss som gren och vi har inte riktigt koll på vilket tempo Carro skall hålla för att pricka idealtiden i mål. De får heller inte rida med klocka i dessa låga klasser så det är inte så lätt att veta för Carro då... Men huvudsaken är att de klarar av hindren därute vilket jag inte kan tänka mig skall vara några problem. De normala hinderhöjden Carro tävlar/tränar på är 100 till 110 cm och dagens banhoppning var på 75 cm, vilket kan göra att hästarna slarvar lite å då river, så det är inte helt lätt att rida på låga hinder heller. Morgondagens terräng är på ännu lägre höjd, 70 cm. Carro måste klara av att bli godkänd på två sådana här debutanttävlingar innan hon får gå upp till nästa klass som är 80 cm i terrängen.Vi håller tummarna för att dag två i Bunge oxå ska bli lika bra som idag.

Vi hade Länsstyrelsen här igår och det blev godkänt allting vi röjt nyligen uppe vid ställverket. Skönt! Verkar som om vi oxå kan få bidrag för det vi sökt för däruppe. Ute på udden var hon mer osäker på huruvida markerna redan hade varit inne i stödrättssystemet och isf får vi inte bidrag för detta, lite tråkigt isf för det hade vi behövt. Men hon skulle titta på detta lite noggrannare för enl förra ägaren så har det inte varit stöd på allt detta tidigare. Men hon skulle återkomma om det. Det känns som om det är rätt så mkt papper i detta så det kommer väl ta sin lilla tid innan vi vet ngt om det hela...

Efter att hon varit här så åkte jag bra försenat mot färjan för att hämta upp Elias som fått vänta väldigt länge pga markbesöket. Men så är det ibland tyvärr... Men Elias är en tapper kille så det var inga problem. Får passa på att hälsa honom väldigt välkommen hit å hoppas att han ska trivas hos oss nu under sommaren. Han har fått hoppa in å jobba direkt med allt som hör gården till. Tom varit hästskötare på dagens tävling och fått leda ston till å från sommarhagen. Det är inte lätt att göra det om man inte har hållit på med hästar tidigare. Bra jobbat!! Det är kul att ha honom här å Oliver är jätteglad oxå.

På tal om Oliver så har han fått vara hos Johan hela dagen idag. Johan är en grannkille som är lika gammal som Oliver och ska börja i samma klass som honom till hösten. Det är ju verkligen kalaskul att de har varandra så nära! Olle var hos dem hela dagen idag och imorgon kommer Johan hit istället.

Ska ju då passa på att gratulera Exact som fyller 4 år idag. Han har röjt med Ferri i stora gräshagen så det stod härliga till idag. De är riktigt bra polare dessa två. Så skönt att kunna ha hingstarna sociala så länge det bara går. Är oxå skönt att se att Exact inte vandrar lika mkt nu när han har grönt att äta hela dagarna och att han har lagt på sig lite igen.

Stona håller på att vänjas in i sommarhagen med några timmar om dagen till att börja med. Befarar att Pärlan och Vienna kommer att se ut som vandrande tunnor snart... :-((

Nu ska jag hoppa i säng för vi ska vara i Bunge kl 09.00 imorgon å det tar nästan 2 timmar att köra dit...

Natti, natti...

~~~~~~~~~~


2009-05-21

Nu var det länge sedan!!! Vet inte ens vart jag ska börja skriva. Hinner nog inte komma ikapp på en kväll heller så det får bli lite vartefter. Försöker komma på varför den här sidan fortfarande blir så "lång" fastän jag tömmer texten i början på varje månad. Var inte så från början utan det har blivit så de senaste gångerna jag har bytt månad och tömt "Nyhets-sidan". Men ni få stå ut med en massa svart tomrum tills jag kommer på varför. Ngn som har lite tips kanske?

Har fått upp en ny hårddisk där allt är nyinstallerat. Man hittar inget längre... Alla gamla länkar är ju borta oxå så folks alla bloggar man läste förut hittar jag inte till längre ju...

Den gamla disken är ivägskickad och jag håller tummarna för att de kan få tillbaka det mesta iaf.

Har bytt hemsideprogram från FrontPage 2003 till Share Point Designer 2007. Får se hur det går... Mkt är lika men en del har jag ingen aning om vad det är el varför det blir som det blir...

Till att börja med så måste jag börja med jättetråkiga nyheter som jag fick veta idag... Mia & Mickes superduktiga shettispar som vann i både Johannesberg och i Bollnäs för bara några dagar sedan är nu splittrat. Den ena shettisen, Furunäs Oliver, 7 år, är borta. Han och Zorro, 21 år, har ju gått som klockor och det hade verkligen börjat lossa för dem å så blir det så här... Topprestation i Bollnäs å hästarna var hur pigga som helst. Hemma i hagen var det bus på måndagen å de var inte ett dugg berörda av resan till å från Bollnäs. Men så för några dagar sedan slutade Oliver äta. Stavkliniken skickade vidare dem till Ultuna å där kunde de inte rädda honom. En knöl i tarmen som börjat blöda och som förmodligen var cancer men som i vilket fall som helst satt så illa till att de inte kunde göra ngt för honom... Det gick så otroligt fort på slutet så det är väl den klena tröst Mia & Micke ändå har... Å hade Oliver mått dåligt så hade han inte presterat som han gjort el bockat i hagen av glädje de sista dagarna i sitt liv... Kvar är nu Zorro och hans tilltänkte efterträdare Sheraton, 3 år, som skulle ha gått i par med Oliver när Zorro pensionerats.

Oliver & Zorro vann dressyren 1 maj -09

Oliver & Zorro på Johannesberg 1 maj 2009. Oliver närmast i bild. De vann både dressyren och precisionen denna dag. En vecka senare vann de totalen i Bollnäs och nu är Oliver borta. Man kan inte tro det när man ser i vilket bra skick han är i på denna bild tagen för bara 21 dagar sedan.

Mia & Micke på träning i Berga 4 april -09

Här träning 4 april -09 i Berga för Eva Nowén. Oliver som vänsterhäst, Zorro, grå i pannan, som högerhäst.

Mia & Micke på träning i Berga 4 april -09

Det är/var verkligen full fart på detta ekipage när de är ute...

Bollnäs 2008.

De var väldigt samspelta dessa grabbar. Här Zorro närmast i bild.

Jag hoppas nu bara att Mia & Micke orkar ta nya tag så småningom. Kanske låna in Bamse igen tills Sheraton är hyfsat klar. De lånade in Bamse tillfälligt i höstas när Oliver var skadad och körde KM i RRKK vilket "råkade" resultera i att de vann KMet över medelsvåra ekipage med en inlånad shettis som endast gått i par ett par ggr innan denna tävling. Så att Mia har känslan för detta råder inget tvivel om!!!
TÄNKER PÅ ER!!!

Här på gården har det väl hänt en hel del under den senaste månaden. 80 nya lammungar tex. Bara 5 tackor kvar som ska lamma nu. Måste säga att det gick mkt smidigare än jag hade förväntat mig med nästan bara ungtackor som skulle lamma och en scanning som inte stämde då den var för tidigt pga den icke fertila baggen de gick med. Inga förstora lammungar som det var i första lamningen. Det enda som var lite tråkigt var att några ungtackor kastade för tidigt och vi har nu skickat in ett par av dessa ungar för obduktion för att få reda på vad det kan ha berott på.

Mer än hälften av dessa nya mammor är nu utsläppta med sina barn tillsammans med våra nya tacklamm och några sintackor från den tidigare gruppen. De som är kvar hemma väntar på nya öronmärkningslappar innan de skall släppas de med. Hoppas att de 5 sista tackorna lammar snart så att vi kan börja tömma av här hemma och få bort bädden så fort som möjligt.

De minsta av ungdjuren som inte hinner gå till slakt innan midsommar har vi släppt ut på bete på baksidan av vårat hus. Det var så mkt gräs där så det kändes dumt att bara klippa ner det med klipparen så vi byggde hage där istället å släppte dem där. De får fortfarande kraftfoder å vi kan ha lite koll på dem. Det tycker att det här med grönt gräs är väldigt konstigt så de får lite hö oxå.

Vi har en betäckningsgrupp ute på udden nu och för att få lite mer fart på den, ca 1/4 del är betäckta i dagsläget, så släppte vi på en bagge till dit ner idag. De två baggarna har färgsele på sig så tackorna blir märkta med olika färger när de är hoppade på.

Ynkepyret släpptes ju med de stora grabbarna vid lammhuset men tappade så mkt i vikt så vi har tagit hem honom igen för ompyssling. Han kommer att få gå med småttingarna på baksidan ett tag framöver.

Exact har ju tävlat både lagserie på fastlandet och precision här hemma. Det Gotländska laget vann 1 omgången vilket var jättekul. Exacts debut i Lätt Regional klass precision resulterade i seger och den dagen gick han faktisk dubbelnolla i bägge sina klasser. Skönt att vi äntligen kunnat bryta sviten med bollpetandet i konkörningen. Hoppas att det kan hålla i sig lite nu bara.

Seger i Lövsta 16 maj -09.

Fina killen som nu börjar bli lite hingstig på tävlingsplatsen men sköter sig exemplariskt framför vagnen än så länge. Inlånad groom var Jossan som kom å hälsade på några dagar.

Seger i Lövsta 16 maj -09.

Lite härligt russig är han vår lilla guldklimp!

Seger i Lövsta 16 maj -09.

Å jobbar på mjuk å fin i munnen...

Exact på Johannesberg 1 maj -09.

Här på Johannesberg 1 maj -09. Fick ett pet i precisionen denna ggn.

Exact på Johannesberg 1 maj -09.

Men annars gick han jättebra.

På vägen tillbaka till transporten så passerade vi vattenhindret ett par ggr med honom och han sa inget om det utan klev ner utan problem å travade igenom det. Bra! I vagnen hade jag då oxå Florence barnbarn Amanda och hon fick sedan köra honom till parkeringen och det gick så bra så, hon var jätteduktig! Han har nu fått förfrågningar på 3 st damer till sig. Väldigt spännande!

Härnäst är det dressyr och precision den 31 maj i Stenkyrka och då ska faktisk Pärlan var med oxå. Sedan är det lagserie igen 14 juni och då är det även maraton.

Vi har nu fått hem Kidha ox till oss. Det är en högrest arabdam med bra rörelser. Supertrevlig på alla sätt å vis. Hingst till henne blir Fetcher N 1134 efter Maria Gretzers Feliciano 823. Det ska bli jättespännande å se vad det blir av det. Nu provar vi henne mot Exact och när hon brunstar skall hon till Sindarve för seminering.

Kidha ox 4 maj -09.

Hon är så söt... En riktig arabdam.

Kidha ox 4 maj -09.

Lite hull å lite muskler så ser hon snart riktigt fin ut...

Kidha ox 4 maj -09.

Rör sig ledig med schvung i traven även om det här inte är stans bästa bild. Blir förhoppningsvis fler längre fram. Hon skall få en egen sida förstås så fort jag får tid. Kidha är fö till salu men fölungen skall vi behålla här hemma.

Vi har ju oxå fått lite egen tillökning här på gården!! Zonis nedkom med en liten svart tjej den 5 maj 03.30. Vi trodde att det skulle bli en brun liten klon på Ferri då det är samma pappa men inte då. Men lika kavat som honom är hon iaf. Rymmer hela tiden å mamma har fullt sjå å hålla rätt på henne. En trasig stenmur och en trasig trähage än så länge... Vad månde bliva?

Zonis stoföl 5 maj -09.

Alldeles nyligen uppe på sina långa rangliga ben. Zonis själv har inte orkat resa sig ännu. Hon höll på länge med förverkarna å även om vi vakade så gott som hela natten så kom vi ut försent förstås.

Zonis stoföl 5 maj -09.

Här dagen efter när benen skall provas ute för första ggn.

Zonis stoföl 5 maj -09.

Alldeles lockig i pälsen å med lååånga ben...

Zonis stoföl 5 maj -09.

Zonis var nog lite glad över att bli av med sin stora mage. Kunde inte låta bli att springa omkring en hel del en dag som denna...

Nu återstår ju förstås att hitta ett bra namn till denna dam. Vi skulle vilja ha ett tema som funkar både på svenska och engelska namn men kan inte bestämma oss riktigt för vad. Har fått jättebra förslag på namn på denna lilla donna men får inte till det riktigt på framtida namn. Ett förslag vi kanske lutar åt är pärlor & ädelstenar. Då Pärlan är en av orsakerna att vi är här idag så är det ju inte helt fel. Vi ska suga lite till på den karamellen å kommer ngn på ngt förslag på tema så hör gärna av er via mail el så!!

Har ju en strapats till som jag kan nämna ikväll å det är ju den med knät... Man ska inte stoppa en ny, sylvass, nerbajsad klövsax/tång i knäleden för där hör den inte hemma. Å tvivlar ngn på det så kan denne/denna höra av sig... Torsdag kväll den 7 maj så klippte vi klövarna på tackorna å märkte in lammungar. Höll just på att klippa bak på en tacka som Jörgen höll i när hon fick spelet å slängde sig så att jag for in i väggen. Mellan mig å väggen var då klövtången. Märkte när jag ställde mig upp att blodet formligen forsade ut ur dubbla paret byxor vid knät. Inte jätte ont då men ganska kladdigt... Nåja, vi spritade lite å plåstrade om å klippte vidare. Efter ca 1 timme kunde jag inte stå på benet längre. Knät var som en fotboll å gjorde fruktansvärt ont. Haltade in å ringde sjukvårdsupplysningen å det blev en omedelbar sjukresa in till akuten. Tyckte precis att jag varit där ju med lungan... Å inte blev jag hemsläppt heller, tvärtom... Kom väl in vid halv ett. Var uppe på avdelningen vid 02.30 å fick hoppa in i duschen för skrubbning direkt. 04.00 hade det gått tillräckligt lång tid efter att jag ätit senast och då rullades jag ner mot operation. 04.50 såg jag på klockan i 2 sek å sen vet jag inget mer förrän de väckte mig på uppvaket framåt morgonkvisten. Då hade de spolat rent leden som var punkterad. Tömt ut allt blod som inte kunnat komma ut som det velat. Skurit rent sårkanterna och plockat bort flisor ur lårbenskelettet som jag hade hackat bort när jag ändå höll på... De kvarstående fartränderna i skelettet får läka av sig självt... Så kan det gå. Fick vara kvar på lasarettet tills sänkan hade vänt igen och jag kunde få antibiotika i tablett for istället för intravenöst som jag fick till att börja med... Så på lördagen kom jag hem med kryckor i högsta hugg å halva apoteket i påsen. Otrolig tur i oturen att Benke å Gunilla var här å kunde ta hand om gården under fredagen när Jörgen jobbade. TACK SÅ JÄTTEMKT FÖR DET!!! Kan ju säga att det är hemsk opraktiskt att släppa ut hästar med kryckor... Återbesök på onsdagen efter med ännu mer piller för säkerhetsskull. Idag är det bara på kvällarna jag kan känna att det är lite svullet å så hakar det upp sig lite ibland men även det blir bättre å bättre.... Men som sagt... Inget att rekommendera!

Vi fick under 10 dagar toppenbra hjälp av Gunilla & Benke när de var här på besök. Hoppas att Benke har hunnit vila upp ryggen lite nu. Han å Gunilla har hjälpt oss att fälla trän i stonas sommarhage så nu har vi närmat oss EU reglerna lite men det är ännu för många för godkännande. Men massa ved har vi fått hem iaf. Nu ska den bara klyvas oxå. Det finns en större klyv här på Näs men den är lite upptagen och Benke & Gunilla var så galna att de köpte en liten vedklyv till oss för att klara det akuta utan att vara helt beroende av andra hela tiden. Helt galet!! Tack så hemskt mkt!!! När de åkte hem blev det verkligen tomt här å tyst här igen... :-((

De första dagarna de var här så var även min mor här å fixade i trädgården å lagade kalasgod mat. Hon å jag vakade oxå hela natten på Zonis... Morsan hade bestämt sig för att Zonis skulle föla medan hon var här å det blev ju faktiskt så. Biljetten var bokad till tisdag em å på morgonen var hon ju född... Tack även morsan för all hjälp dessa dagar!

Nu har ju Nelly oxå varit ute på tävlingar å så men det får jag spara till nästa ggn för nu måste jag hoppa i säng. Imorgon skall Länsstyrelsen komma på besök för att se om vi kan få det restaureringsbidrag som vi så väl behöver för att få fram med bete ute på udden. Så fort det är klart skall jag och Oliver åka och hämta Elias från båten. Elias skall praktisera hos oss under sommaren så länge som han vill vara kvar. Det ska verkligen bli kanonkul att få hit honom då han verkar ha med sig en massa energi och idéer, precis vad vi behöver.

På återläsande!!

PS Det är kul att vara tillbaka igen!!! DS


~~~~~~~~~~

Tillbaka till Nyheter.

   

 

* 2009-05-28 - Bra hjälp av Elias, hoppträning i Havdhem

* 2009-05-26 - Bunge å lite annat...

* 2009-05-23 - Fälttävlan, Elias har kommit & Oliver har hittat kompis på Näs...

* 2009-05-21 - Tillbaka!!! Mkt att ta igen...

 
Levide Gård
Näs Levide 166
623 37 Havdhem
info@levidegard.se
0498-29 14 29
0768-24 34 56
070-764 54 30